Допомога маленьким пацієнтам «Лікарні Святого Мартина» у Мукачеві

Допомога маленьким пацієнтам «Лікарні Святого Мартина» у Мукачеві

31/12/2023

Без жодних новорічних пауз продовжуємо реалізацію проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті впроваджує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

У рамках медичної складової проєкту передали дитячій консультації КНП «Лікарня Святого Мартина» Мукачівської міської ради сучасний спірограф, який допоможе у діагностиці станів юних пацієнтів з респіраторними захворюваннями.

«Протягом 2023 року до нашого медзакладу надійшло більше 2000 звернень дітей з респіраторними захворюваннями, велика частка з бронхообструктивним синдромом. І тут вивченню функції зовнішнього дихання належить ключове місце. Воно дозволяє верифікувати клінічний діагноз, спланувати оптимальні режими лікування, певною мірою спрогнозувати перебіг патологічного процесу… Дослідження вентиляційної функції легень проводиться за допомогою методу спірометрії (визначення функції зовнішнього дихання), яка на сьогоднішній день вважається «золотим стандартом» в обстеженні хворих з обструктивною патологією органів дихання. Тому нове обладнання – спірограф Spirobank II з пульсоксиметричним модулем – важлива допомога як для кваліфікованої допомоги лікаря, так і для подальшого одужання пацієнта», – зазначає дитячий лікар-пульмонолог дитячої консультації «Лікарні Святого Мартина» Смочко Олена.

Компетентна допомога медичним та соціальним закладам в Україні – це те, чим займається Комітет медичної допомоги в Закарпатті протягом майже 24 років. Додаткові можливості, отримані у рамках реалізації великого проєкту за підтримки партнерів з Німеччини, дозволяють оперативніше реагувати на актуальні запити медиків, лікарень, навантаження на які після повномасштабного російського вторгнення значно зросло. За пів року проєкт допоміг нам у підтримці медзакладів Рахова та Ужгорода на Закарпатті, Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Донеччини. Продовжуємо у такому ж темпі!


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.