Закупили ін'єкційні порти для дітей, що хворіють на цукровий діабет

Закупили ін'єкційні порти для дітей, що хворіють на цукровий діабет

09/08/2023

У рамках реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», Комітет медичної допомоги в Закарпатті закупив ін'єкційні порти для дітей з цукровим діабетом.

На жаль, ця патологія у дитячому віці потребує постійної терапії інсуліном, який слід вводити підшкірно 4-6 разів на добу. Завдяки цим портам лише один безболісний укол один раз в три дні забезпечує якісне лікування та контроль діабету. Ці пристрої можна застосовувати не тільки для ін'єкцій ультракороткого (короткого) інсуліну, базального інсуліну пролонгованої дії, але також для корекції цукрів при високих показниках в проміжках між прийомами їжі. Також така допомога полегшує фінансовий тиск на батьків, на чиї плечі лягли питання діагностики, обстежень і супроводу підтримуючого лікування.

Придбані порти у кількості 40 упаковок передані у поліклінічне відділення Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні і найближчим часом потраплять до пацієнтів на безоплатній основі.

Нагадаємо, що проєкт реалізується Благодійною Організацією «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.