Допомога з турботою про жіноче здоров’я, дітей та майбутнє

Допомога з турботою про жіноче здоров’я, дітей та майбутнє

02/11/2023

Реалізовано ще один напрям проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Днями ми обладнали сучасним устаткуванням кабінет жіночого здоров’я у жіночій консультації № 1 м. Ужгород.

Для якісної діагностики та лікування своїх клієнток заклад отримав гістероскоп з якісною оптикою, ендоскопічну камеру, фетальний монітор, кальпоскопічну систему та гінекологічне крісло. Як зазначила завідувачка медзакладу Ірина Панаіт, це обладнання дозволяє на амбулаторному рівні жіночої консультації оперативно виявляти ознаки порушень жіночого здоровʼя, попереджати розвиток ускладнень, слідкувати за перебігом вагітності та станом плоду.

«Тепер ми можемо проводити офісну діагностичну гістероскопію, яка дозволить одразу під час прийому виявити причини та провести діагностику різних гінекологічних захворювань, відеокольпоскопію – прогресивний метод гінекологічного огляду, кардіотокографію як найбільш точну форму передпологової діагностики», – розповідає Ірина Панаіт.

Раніше такі процедури проводилися переважно у приватних клініках, а тепер вони стали доступні кожній відвідувачці жіночої консультації № 1 обласного центру Закарпаття. По суті, йдеться про обладнання, яке дає можливість фахівцям досліджувати стан репродуктивної системи, вчасно реагувати на різні порушення, готувати організм жінки до материнства, супроводжувати її під час вагітності, проводити моніторинг стану плода та матері. Таким чином ми підтримуємо фаховий рівень спеціалістів закладу, надаючи їм необхідні інструменти для використання передових методик у професійній діяльності та розширення власних компетенцій. Нове обладнання вже почали використовувати під час прийомів майбутніх мам.

Щорічно до колективу закладу за консультаціями та лікуванням звертаються сотні жінок. З початку повномасштабної російсько-української війни через внутрішню міграцію населення навантаження на лікарів відчутно збільшилося, особливо на заході країни і зокрема в Ужгороді. Тому наш проєкт, серед іншого, має на меті допомогти не лише громадянам, але й фахівцям, які надають їм послуги, забезпечують функціонування соціально важливих сервісів і служб. Упевнені, що реалізований нині етап проєкту надасть суттєву підтримку українським медикам та їхнім пацієнтам.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.