Членкині БО «КМДЗ» здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я»

Членкині БО «КМДЗ» здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я»

16/07/2021

Директорка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій та координаторка проєктів Комітету Леся Левко здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я», отримавши дипломи магістрів з відзнакою. Цей відповідальний крок тривалістю у два роки є частиною плідної співпраці БО «КМДЗ» з Ужгородським національним університетом, зокрема, професорсько-викладацьким складом кафедри наук про здоров’я та керівництвом факультету здоров'я та фізичного виховання. Показово, що членкині нашої благодійної організації стали першими випускниками-магістрантами спеціальності «Громадське здоров’я», яких підготував вітчизняний виш.

Громадське здоров'я (Public Health) – досить затребувана та актуальна спеціальність західних університетів, яка віднедавна ліцензується і в українських ВНЗ. На сьогодні необхідність підготовки таких фахівців зумовлена як упровадженням медичної реформи, так і новітнім етапом розбудови національної системи охорони громадського здоров’я за принципом «охорона здоров’я в усіх політиках держави» та потребою у підготовці нових кадрів у сфері міжсекторального управління.

Вважаємо, що відповідальне ставлення до своєї роботи – це, у тому числі, увесь час удосконалювати свої навички і здобувати нові знання. Розширення кваліфікаційного спектру дає можливість застосовувати передові методики зі зміцнення здоров'я шляхом організованих зусиль громадянського суспільства, залучення світового досвіду, зокрема, наших зарубіжних партнерів, до реалізації заходів, спрямованих на збереження і покращення соціального благополуччя населення. Також сподіваємося, що університетські взаємини рівня «викладач –магістрант» трансформуються у плідну співпрацю Комітету медичної допомоги в Закарпатті з науковцями вишу щодо підвищення якості надання соціальних, медичних та освітніх послуг громадянам, які опинилися у важких життєвих обставинах.

Членкині БО «КМДЗ» здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я» Членкині БО «КМДЗ» здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я» Членкині БО «КМДЗ» здобули вищу освіту за спеціальністю «Громадське здоров’я»

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.