У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг

У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг

04/06/2021

У п’ятницю, 4 червня, на базі соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька» урочисто відкрили відділення з надання соціальних послуг, а саме відділення денного догляду для дітей та осіб з інвалідністю. Зі стартом нового проєкту, одним із ініціаторів і партнером якого є Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», присутніх привітали голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков, його перший заступник Мирослав Білецький, керівник обласного департаменту соціального захисту Михайло Петрішка, міський голова Тячева Іван Ковач та голова Тячівської районної адміністрації Тимур Аверін. 

«Парасольку» для запуску важливого напрямку підтримки населення обрали не випадково. За словами Анатолія Полоскова, заклад є вдалим прикладом реалізації передових практик і програм допомоги особам з інвалідністю, тому саме тут вирішили продовжити велику справу оновлення, гуманізації і модернізації державної соціальної політики. Також представники влади нагадали про схвалену у 2020 році Кабінетом міністрів України Концепцію реалізації державної політики щодо соціального захисту населення та захисту прав дітей, відповідно до якої сфера соціального захисту буде організована по-новому і спрямована на розширення можливостей для одержання соціальних послуг населенням в громадах з одночасним поліпшенням їх якості.

Вже зараз мешканці Тячівського району – особи з інвалідністю, які потребують супроводу чи реабілітаційних заходів, зможуть отримати необхідні соціальні послуги належної якості безпосередньо у своїй громаді. У подальшому ж уся система соцзахисту має стати більш адресною, а відтак, ефективнішою, орієнтованою на актуальні потреби, відповідно до яких формуватиметься контингент залучених фахівців.

«Рада, що задуми і прагнення нашої організації, партнерів і друзів, втілюються у таких важливих і нагальних проєктах. Чим довше ми працюємо у сфері соціального захисту, тим більше дізнаємося про реальні проблеми і потреби людей, що опинилися у скрутних життєвих обставинах. І цей досвід завжди динамічний – він стає основою для нових ідей, планів, ініціатив. Для нас важливо бачити і підтримку з боку влади, і розуміння від мешканців громади, а найголовніше – покращення справ у наших підопічних, а тепер і у клієнтів нового відділення», – наголосила під час зустрічі директорка БО «КМДЗ» Наталія Кабацій.

У рамках урочистостей присутніх порадував своїм виступом творчий колектив вихованців соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька». Їхній приклад – найкраще свідчення правильного шляху розвитку системи соціального захисту та реформи деінституціалізації в країні.

У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг У «Парасольці» відкрили відділення з надання соціальних послуг

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.