Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом

Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом

05/02/2021

Днями членкині БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталя Кабацій, Леся Левко та Надія Данч відвідали з робочим візитом Вільшанський дитячий будинок-інтернат, що на Хустщині.

Попри карантинні обмеження, запроваджені в державі через пандемію коронавірусу, у закладі робочий процес не припинявся і триває відповідно до встановленого режиму та ухвалених програм. Вихованці продовжують відвідувати заняття у майстернях, у школі. За розробленим графіком бажаючі опановують техніки валяння з шерсті, створення декору з воску, працюють із ткацькими станками, створюють текстильні вироби з виготовленого полотна, навчаються деревообробці та гончарству.

Отримані навички і відчутний прогрес у вдосконаленні власноруч виготовлених виробів мотивували до розробки ідеї створення на території закладу крамниці, облаштування кав’ярні. Задум полягає у реалізації нової форми соціалізації, формування відчуття причетності до спільної роботи, творчій і трудовій самореалізації, комунікації з місцевим населенням. Планується й популяризація результатів роботи вихованців будинку-інтернату у майстернях на майданчиках соціальних мереж, на різноманітних ознайомчо-просвітницьких заходах.

Під час спілкування з керівництвом та колективом Вільшанського дитячого будинку-інтернату наголошено на продовженні практики ведення робочих щоденників, записів, фіксування там наданих послуг вихованцям. Спільно буде оптимізовано формат залучення до роботи у майстернях слабших вихованців – працівниці майстерень вже мають відповідні ідеї.

Попри зовнішні чинники БО «КМДЗ» запланували ряд майстер-класів і тренінгів із залученням іноземних фахівців для удосконалення фахової підготовки співробітників інтернату. Погоджено й наміри ремонту допоміжних засобів, зокрема, інвалідних візків. Відповідно до концепції 2017 року триватиме навчання у школі.

У рамках співпраці Комітету медичної допомоги в Закарпатті з Ужгородським національним університетом розробляється проєкт концепції для проходження практики студентами факультету здоров’я та фізичного виховання, які навчаються за спеціальностями «Фізіотерапія та ерготерапія», «Спеціальна педагогіка у соціальних закладах». У якості пілотного проєкту перший досвід планується здобути на базі Вільшанського будинку-інтернату восени 2021 року.

Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом Новий робочий рік почали з конструктивних планів співпраці з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.