На Закарпаття вкотре завітає мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

На Закарпаття вкотре завітає мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

06/11/2019

У листопаді до Ужгорода завітає XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найцікавіші документальні стрічки побачать у понад 220 містах і містечках України.

Через запитання «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» цьогорічний фестиваль розмірковує над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі.

В Ужгороді відкриті покази та правозахисні акції мандрівного фестивалю Docudays UA відбудуться у Мистецькому центрі «Галерея ІЛЬКО» (м. Ужгород, вул. Кошицька, 28).

15 листопада – Відкриття фестивалю

Показ фільму: Bellingcat: Правда в світі постправди / Bellingcat: Truth in a Post-Truth World, Ганс Пул / Hans Pool, Нідерланди / The Netherlands, 2018, 88’

16 листопада

Показ фільму: Сакава / Sakawa, Бен Асамоа / Ben Asamoah, Бельгія, Нідерланди / Belgium, Netherlands, 2018, 81’

17 листопада

Показ фільмів: Колір фасаду – синій / Facade Colour: Blue, Олексій Радинський / Oleksiy Radynskyi, Україна / Ukraine, 2019, 25’

Біотоп / Biotope, Пауль Шольтен / Paul Scholten, Німеччина / Germany, 2018, 11’31’’

Поміж / In Between, Самір Карахода / Samir Karahoda, Косово / Kosovo, 2019 , 14’

Початок усіх показів у «Галереї Ілько» о 18:30. Після кожного показу зі участі експертів відбудуться тематичні дискусії. Тематика дискусій й інші цікаві подробиці за посиланням!

Далі фестиваль мандруватиме залами та аудиторіями Ужгородського національного університету та школами міста і області:

На завершення фестивалю 10 грудня у місті відкриють мандрівну виставку «Такі, як є: СТОП БУЛІНГ», яку розмістять у партнера фестивалю Smart Point Hub (м. Ужгород, вул. Швабська, 25а).

На Закарпатті партнерами фестивалю є БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» та ГО «Карпатська Агенція Прав Людини «Вестед», а серед співорганізаторів – Управління освіти Ужгородської міської ради, Юридичний факультет УжНУ, Учнівське самоврядування м. Ужгород, Координаційна рада молодих юристів Закарпатської області при Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області, Smart Point Hub, Європейське Товариство Дикої Природи, Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького та інші.

Усі деталі цьогорічного фестивалю Docudays UA можна завантажити за посиланням!

Місія Мандрівного фестивалю

Ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, також сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – не політичний і не комерційний

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази та обговорення фільмів за участю експертів та експерток з прав людини тривають із жовтня до грудня (включно). Протягом року Docudays UA популяризує авторську документалістику в кінотеатрах у межах проекту DOCU/ХІТ. Розвиває в молоді критичне мислення в кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Представляє проект культурної дипломатії SEE UKRAINE в Європі. Допомагає молодим українським документаліст(к)ам з виробництвом фільмів на платформі DOCU/PRO. Щороку випускає каталог нових українських фільмів для промоції закордоном. ХVІI Docudays UA проходитиме з 20 по 29 березня включно 2020 року в Києві.

Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA.

На Закарпаття вкотре завітає мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.