Анонсуємо тематику лекцій для закарпатських фахівців від швейцарських тренерів з фізіотерапії у ранньому втручанні

Анонсуємо тематику лекцій для закарпатських фахівців від швейцарських тренерів з фізіотерапії у ранньому втручанні

24/10/2019

За тиждень в Ужгороді на базі факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету швейцарські практикуючі фахівці прочитають лекційний курс з фізіотерапії у ранньому втручанні. Це важливий крок до впровадження ефективної системи підготовки кадрів для забезпечення надання якісних соціально-терапевтичних послуг, направлених на соціалізацію та підвищення якості життя людини з інвалідністю.

Лекторами для закарпатських слухачів будуть практикуючі фахівці зі Швейцарії, чий позитивний досвід сформований роками роботи у різних соціальних закладах. Йдеться про Бріґітту Бертольд – фізіотерапевтку, спеціалістку з Бобат-терапії, яка працювала у неонатальному відділенні м. Люцерн, а нині веде приватну практику, та Сільвію Ціммерманн – фахівчиню з раннього втручання, спеціального педагога для дітей дошкільного віку, яка працює у Службі раннього втручання кантону Люцерн.

Матеріал лекцій розкриє такі актуальні напрямки, як:

  • «Типовий розвиток дитини» першого року життя
  • «Передчасне народження»
  • Типовий розвиток дитини на другому-третьому році життя
  • Патологічний розвиток: гіпотонія та м’язова дистрофія
  • Патологічний розвиток: Типові форми церебральних рухових порушень (спастичні парези, геміпарези, дискінетичний синдром (атетоз) та атаксія).
  • Проблеми сприйняття у дітей раннього віку. Поведінка та психічні особливості. Аутизм
  • Робота з батьками дітей із порушеннями розвитку. Ведення розмови та консультування.

Паралельно із вказаним курсом лекцій в Ужгороді триватимуть семінари педагога, тренера та консультанта з екзистенційного аналізу, спеціаліста із корекційної педагогіки, директора корекційно-педагогічної школи у місті Біль (Швейцарія) Антона Ваґнера. Фахівець торкнеться питань корекційної та соціальної педагогіки, кризових явищ у групі та методик їхнього подолання, способів роботи у мультидисциплінарній команді, контактування фахівців, що працюють із людьми з інвалідністю. Семінари для профільних студентів триватимуть з 4 до 7 листопада на базі Ужгородського національного університету.

Нагадаємо, що лекційний курс з фізіотерапії у ранньому втручанні для профільних студентів та практикуючих фахівців триватиме 31 жовтня – 8 листопада з 08.00 до 16.00 (з перервами) на базі кафедри основ здоров’я (м. Ужгород, вул. Митна, 27, ауд. 1).

Запропонована навчально-практична програма від швейцарських тренерів – перший блок теоретичної та практичної підготовки фахівців на Закарпатті. Вже за кілька місяців партнери зі Швейцарії представлять наступний навчальний блок, який доповнить і розширить затверджені освітні програми Ужгородського національного університету.

Анонсуємо тематику лекцій для закарпатських фахівців від швейцарських тренерів з фізіотерапії у ранньому втручанні Анонсуємо тематику лекцій для закарпатських фахівців від швейцарських тренерів з фізіотерапії у ранньому втручанні Анонсуємо тематику лекцій для закарпатських фахівців від швейцарських тренерів з фізіотерапії у ранньому втручанні

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.