В Ужгороді вперше відбудеться міжнародна конференція з питань фізичної та ерготерапії (АНОНС)

В Ужгороді вперше відбудеться міжнародна конференція з питань фізичної та ерготерапії (АНОНС)

10/10/2019

17-18 жовтня на базі Ужгородського національного університету відбудеться І науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні підходи до формування професійних компетентностей фахівців фізичної терапії та ерготерапії». Науковий івент присвятять 20-й річниці з дня заснування факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ.

Партнерами у проведенні заходу виступили Ужгородський національний університет, ДП Клінічний санаторій «Карпати» та Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті».

Напрямки роботи конференції охоплять такі питання, як фізична терапія, ерготерапія у сфері охорони здоров’я, формування здорового способу життя засобами фізичного виховання і спорту, супровід якісного навчання у сфері спеціальної освіти та здоров’язберігаючі і здоров’яформуючі технології у системі громадського здоров’я.

Разом із вітчизняними фахівцями участь у конференції візьмуть практикуючі спеціалісти з-за кордону, зокрема, спеціалісти зі Швейцарії, які долучаться до роботи організаційного та наукового комітетів. Так, про передумови для успішної інклюзії в школі говоритиме спеціальний педагог, Master of Arts in Educational Sciences Гендріка Ґраф де Руітер, а основні аспекти побудови мовлення у дітей із депривацією з ментальними порушеннями озвучить логопедка, MAS Cranio Facial Kinetic Science (MCFKSc) др. Сузанне Кодоні. Швейцарські фахівці представляють Асоціацію «Parasolka», яка має тривалі тісні зв’язки з Закарпаттям у галузі розвитку і впровадження медичних та освітніх послуг для людей з інвалідністю. Зокрема, на сучасному етапі міжнародного співробітництва було підписано тристоронню угоду щодо створення нових освітніх умов для майбутніх фахівців, які працюють із людьми з інвалідністю. Документ підписали керівники Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Ужгородського національного університету та Асоціації «Парасолька».

Урочисте відкриття І науково-практичної конференції «Сучасні підходи до формування професійних компетентностей фахівців фізичної терапії та ерготерапії» відбудеться 17 жовтня о 09.30 у готельному комплексі «Емігрант» (м. Ужгород, вул. Митна, 31). Підведення підсумків конференції заплановано 18 жовтня о 12.00 на факультеті здоров’я та фізичного виховання УжНУ (м. Ужгород, вул. І. Франка, 1, ауд. 1). Запрошуємо до участі та висвітлення непересічної події.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.