Нові майстерні – нові можливості для підопічних Вільшанського будинку-інтернату

Нові майстерні – нові можливості для підопічних Вільшанського будинку-інтернату

15/05/2019

Цієї весни у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті облаштували 3 нові майстерні – з кераміки, ткацтва та фільцювання, а також провели серію творчих майстер-класів.

Створення керамічної майстерні стало можливим після благодійного балу на підтримку Вільшанського будинку-інтернату, який відбувся навесні 2018 р. у приміщенні Закарпатської ОДА. Запустити керамічну майстерню допомогла ужгородська художниця Юлія Єгорова, вона ж провела і перші майстер-класи з гончарства.

Ще для двох майстерень – з ткацтва та фільцювання – підготовлено нові приміщення й закуплено додаткове обладнання. Давній партнер Комітету, соціальний педагог Барбара Швайнґрубер провела майстер-класи з ткацтва та допомогла облаштувати нове приміщення майстерні. По завершенню роботи у Вільшанах Барбара відвідала центр «Парасолька» для проведення навчання нових працівників закладу.

На майстер-класі з малювання Анжела Бухер-Кунц спільно з викладачем Київського Університету ім. Б. Грінченка Людмилою Волковою навчала новим методам й технікам малювання як виду зайнятості для осіб з психічними розладами.

Результати роботи творчих майстерень свідчать про необхідність поєднання української та швейцарської методик у роботі з особами з інвалідністю, що сприяє значному прогресу, як у розвитку підопічних інтернату, так і у професійній роботі співробітників закладу.

 


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.