Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі

Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі

27/01/2019

Наша організація вже 10 років працює із Асоціацією «Парасолька» в напрямку реформування сфери надання послуг особам з інвалідністю, підтримує Україну в розвитку та запровадженні європейських стандартів послуг, супроводу та догляду осіб з фізичними та/або психічними вадами.

Для обміну досвідом і знайомством з методами роботи у Швейцарії, у січні 2019 р. була запрошена Віта Рішко, працівниця Вільшанського дитячого будинку-інтернату, відвідати спеціально-педагогічну школу міста Біль, Швейцарія.

Мета поїздки полягала у ознайомленні із закладом, відвідуванні занять з музики у малих групах із малими дітьми з фізичними та/або психічними порушеннями, методикою використання різних музичних та ударних інструментів на занятті, оформленням музичних класів.

«…Поїздка до Швейцарії,а особливо до центру де, я проходила практику мене дуже вразила. Я познайомилася з надзвичайною людиною,Тун,яка проводила кожного дня цікаві і нові заняття. Мені дуже сподобалося як дітки в центрі розпочинають свій день: всі разом біля вогню,співають пісні,вітають один -одного. Заняття з музичної терапії були різноманітними у формі гри-казок, де діти грали казкових героїв,супроводжували це все грою на інструментах.

Основним завданням у Тун давати в руки музичний інструмент. Навіть якщо дитина з дуже важкими психологічними вадами, загравши один звук -це вже дуже добре. Крім занять з музичної терапії у мене була можливість відвідати майстерні,а також  танцювальні заняття, де я ознайомилась із методикою роботи із важкими дітьми. Ця поїздка надала можливість ознайомитись із методикою викладання та проведення музичних занять з дітьми. Вразив той факт, що дітки добре знають свій режим дня, ставлення персоналу привітне.»  – під неймовірним враженням розповідала Віталіна.

Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі Ознайомча практика у швейцарській спеціально-педагогічній школі

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.