Реалізуємо заходи із підтримки енергонезалежності України

Реалізуємо заходи із підтримки енергонезалежності України

22/04/2024

Благодійна організація «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» з перших днів повномасштабного російського вторгнення серед пріоритетів діяльності акцентує підтримку енергонезалежності країни та пошук альтернативних джерел електроенергії. За 2 роки великої війни організація спільно із партнерами передала на потреби цивільних, військових та фахівців соціально значущих галузей майже 1400 генераторів та різноманітних зарядних станцій і понад 10 тисяч обігрівачів. І ця робота продовжується.

«Весна 2024 року скрізь приходить по-різному. А там, де вона і принесла тепло, ворожі обстріли завдали шкоди людям та інфраструктурі. Тому запити на тепло і енергію залишаються актуальними й зараз. Наші партнери знають про пріоритетні напрямки допомоги, а відтак обігрівачі та генератори різної потужності продовжують надходити на склад Комітету медичної допомоги в Закарпатті, а звідти оперативно – у різні регіони країни, передусім до населених пунктів, які перебувають під атаками російських військ. Окрім того, маючи минулорічний досвід блекауту, мусимо думати наперед, як убезпечити енергетичну складову діяльності соціальних, медичних, освітніх закладів від знеструмлення. Із цим пов’язана наша співпраця з організацією «Електрики без кордонів», які у партнерстві з Комітетом медичної допомоги в Закарпатті та за фінансової підтримки Кризового центру Міністерства закордонних справ Франції реалізують на заході країни проєкт із підтримки енергонезалежності України», – зазначає директорка БО БФ «КМДЗ» Наталія Кабацій.

У рамках проєкту у соціальному закладі на Рівненщині вже встановлено одну гібридну сонячну електростанцію. Загалом заплановано до встановлення чотири такі комплекси.

З початку весни Комітет медичної допомоги в Закарпатті від партнерів з асоціації «SAFE», фонду «Ouest-France» та міжнародної організації «Electriciens sans frontières» отримав близько 40 генераторів різної потужності та понад 1500 обігрівачів. За відповідними запитами ці прилади волонтери нашого складу відправили на Харківщину, Запоріжжя, Вінниччину, Херсонщину, Чернігівщину та інші області. Там вони стануть у нагоді цивільним та військовим, а також закладам сфер охорони здоров’я, соціального захисту та освіти.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.