Обладнання для маленьких пацієнтів екстреної медичної допомоги

Обладнання для маленьких пацієнтів екстреної медичної допомоги

03/04/2024

До Комітету медичної допомоги в Закарпатті звернулися з проханням про допомогу фахівці КНП «Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», які потребували спеціального обладнання для надання медичних послуг маленьким пацієнтам.

За словами медиків, кожен п'ятий виклик «швидкої» приходиться на пацієнтів молодше 18 років. Загалом з початку повномасштабного російського вторгнення служба екстреної медичної допомоги Закарпаття надала медичну допомогу понад 300 тисячам пацієнтів, з яких 58 тисяч – діти. Навантаження на медиків «екстренки» зросло, у тому числі, й через приїзд у регіон внутрішньо переміщених осіб. Статистика свідчить, що зараз медики виїжджають на виклики кожну четверту хвилину.

З особливою увагою медики ставляться до маленьких пацієнтів, яким надають допомогу і проводять необхідні маніпуляції. Щоб робити дітям ін’єкції, важливо мати під рукою безконтактний трансілюмінатор для венозної пункції – пристрій, який дозволяє виявляти до 80% підшкірних вен. Оброблене зображення вени синхронно і точно проектується на шкіру, завдяки чому медик легко обирає цільову вену для уколу. Також девайси допомагають виявляти підшкірні кровотечі, варикоз, судинні сітки та інші судинні захворювання. Для дітей, у яких найважче знайти вени для маніпуляцій, пристрій просто незамінний, адже дозволить уникнути зайвих болісних процедур. В умовах обмеженого часу та критичного стану дітей-пацієнтів, надзвичайно важливо діяти швидко і мати в наявності необхідне устаткування. Два отримані безконтактні трансілюмінатори медики одразу випробували на колезі – все працює, є технічно зрозумілим, тож обладнання готове для використання бригадами екстреної меддопомоги, які будуть виїжджати на виклики до дітей.

Окрім роботи в громадах Закарпаття працівники КНП «Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» виїжджають у відрядження в складі бригад ЕМД та надають медичну допомогу жителям районів, де ведуться бойові дії, зокрема, на Херсонщині.

Необхідне обладнання Комітет медичної допомоги в Закарпаття придбав у рамках проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який підтримує організація «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансує Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини.

 


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.