Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії

Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії

16/03/2018

У рамках проекту «Раннє втручання» 12-16 березня 2018 року працівниці БО КМДЗ пройшли ознайомчу практику, відвідавши спеціалізовані установи Швейцарії, які опікуються дітьми з особливостями розвитку.

Спільно з колегами з Центру батьківської організації для дітей із синдромом Дауна в Києві наші практикантки – Леся Левко і Тетяна Козел – побували у таких закладах:

  • Лікувально-педагогічна служба раннього втручання, Люцерн (HFD (Heilpädagogische Früherziehung Luzern)
  • Лікувально-педагогічний дитячий будинок Вайдматт (Heilpädagogisches Kinderheim Weidmatt)
  • Служба раннього втручання Цуґ (Früherziehungsdienst Zug)
  • Дитяча фізіотерапія Ебікон (Kinderphysiotherapie Ebikon)

Ми дізналися про принципи організації, адміністрування та фінансування цих установ, особливості діагностики й подальшого супроводу дітей, послуги, що надаються на професійному рівні (корекційна педагогіка, фізіотерапія та логопедія), а також принципи проведення індивідуальної роботи з дітьми вдома. На практичних заняттях ми ознайомилися з матеріалами для тестування, ігровим матеріалом, особливостями проведення ігрових занять з дітьми.

Вивчивши багато нового, ми ще й отримали потужний заряд мотивації для подальшої роботи. Програма стажування розкрила широке коло питань та методик, вивчення і введення у практику яких є надзвичайно актуальним саме зараз, коли в Україні започатковано реформу децентралізації та деінституалізації, а фахова підтримка батьків дітей з особливостями починає регулюватися на державному рівні.

Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії Послуга раннього втручання: ознайомча практика у Швейцарії

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.