Допомога цивільному населенню Херсонщини

Допомога цивільному населенню Херсонщини

07/11/2023

Херсонщина… Регіон, який перебував в окупації, постраждав від російського теракту на Каховській ГЕС, піддається постійним ворожим обстрілам після деокупації, але продовжує свою боротьбу і мотивує всіх навколо.

Поки місцеві повертають життя у свої домівки, ми допомагаємо людям забезпечити базові потреби. Так, реалізуючи великий гуманітарний проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», Комітет медичної допомоги в Закарпатті розпочав видачу продуктових наборів цивільному населенню в обласному центрі і в області.

Серед отримувачів – багатодітні родини, сім’ї внутрішньо переміщених осіб з дітками, особами з інвалідністю, інші вразливі верстви населення. Загалом допомогу отримають близько 500 родин. Вже зараз наші помічники на місцях – волонтери Ольга Гришнюк і Кіра Лісман з командами – здійснюють роздачу продуктів харчування відповідно до перевірених заявок. Поки перша партія допомоги потрапляє в руки херсонців, інша формується вже в умовах нестабільного електропостачання, але з помічними ліхтарями від КМДЗ. Такі нині обставини для роботи волонтерів і життя постраждалого цивільного населення.

Нагадаємо, що у рамках проєкту, який Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, аналогічну допомогу вже отримали родини у Чернігові та Запоріжжі.

Працюємо далі!


Допомога цивільному населенню Херсонщини Допомога цивільному населенню Херсонщини Допомога цивільному населенню Херсонщини Допомога цивільному населенню Херсонщини Допомога цивільному населенню Херсонщини Допомога цивільному населенню Херсонщини

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.