Про 3 місяці і 300 щасливих дітей

Про 3 місяці і 300 щасливих дітей

30/10/2023

Наш проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» триває. Його частину з найбільшим охопленням цільової аудиторії наразі реалізують наші партнери з ГО «Щасливі діти» (Ужгород). Ми вже повідомляли про перші літні активності, які були організовані для діток та їхніх мам, а зараз розповімо про те, чим жили учасники у серпні-жовтні 2023 року.

30 дітлахів відпочивали у денному таборі в Ужгороді, де розважалися, навчалися, знаходили нових друзів. 14 підлітків стали учасниками групи психологічної підтримки в умовах війни, що надзвичайно затребувано для молоді перехідного віку. Також молодь долучилася до табору у горах (смт Ясіня Рахівського району), який націлений на одночасне покращення фізичного та психоемоційного стану. Найбільшу ж аудиторію у понад 140 дітей зібрали театралізовані квест-екскурсії для дітей «Таємниці стародавнього Ужгорода» та туристичний еко-клуб для школярів на Рахівщині.

Окремі заходи були запропоновані мамам з дітьми: програма реабілітації та відновлення «Турбота» для мам з дітьми з Харківщини допомогла 25 учасникам (10 мам і 15 дітей), а оздоровчі вікенди для жінок з дітьми «Сила Карпат» за чотири зміни охопили 40 жінок і 50 дітей.

Фаховий супровід у вигляді консультацій психолога/коуча, занять з логопедом, групових батьківсько-дитячих занять з психологом надано 40 дорослим учасникам та 40 дітям.

Загалом протягом трьох місяців активностями, реалізованими у рамках проєкту, охоплено понад 300 дітей та майже 100 дорослих. Це діти та мами з дітками з числа ВПО, родин військових, волонтерів тощо.

До кінця 2023 року ГО «Щасливі діти» працюватиме зі своєю цільовою аудиторією у форматі індивідуальних та групових батьківсько-дитячих консультацій психолога, занять з логопедом для дітей дошкільного віку з вадами мовлення, ретритів «Сила Карпат» на базі рекреаційних закладів, групових арт-терапевтичних занять з кераміки та малювання для жінок і дітей, творчих екскурсійних занять для дітей, зимового денного табору для дітей молодшого шкільного віку. А ще заплановано вже традиційну для громадської організації «Майстерню помічників Святого Миколая». Усі подробиці про умови участі у заходах та їхній зміст можна дізнаватися на сторінці ГО «Щасливі діти» у Facebook, де постійно оновлюється актуальна інформація.


Нагадаємо, що проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» реалізується Благодійною організацією «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Фото: ГО «Щасливі діти»

Про 3 місяці і 300 щасливих дітей Про 3 місяці і 300 щасливих дітей Про 3 місяці і 300 щасливих дітей Про 3 місяці і 300 щасливих дітей Про 3 місяці і 300 щасливих дітей Про 3 місяці і 300 щасливих дітей

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.