Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій

Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій

22/02/2023

Українці знають, що таке блекаут, і навчилися синхронізувати своє життя з графіками подачі електроенергії. Щоб мінімізувати вплив ворожих атак на об’єкти критичної інфраструктури, БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» разом із міжнародними партнерами доставили в Україну близько 400 генераторів різної потужності, 280 з яких лише протягом грудня-лютого.

Попри те, що останнім часом енергосистему країни вдалося стабілізувати, значна кількість прифронтових громад та деокупованих територій залишаються досить чутливими до дефіциту електроенергії. Саме туди Комітет спрямовує зараз альтернативні джерела енергії, які забезпечують місцеве населення такими необхідними теплом, водою, медичними послугами, елементарними зручностями в побуті…

На Миколаївщині генератори допомагають у роботі водонапірних веж, які подають воду мешканцям п’яти старостинських округів навколо Снігурівки. В обласному центрі відповідне устаткування отримали три міські лікарні, які постійно потерпають від загроз обстрілів.

На Херсонщині генератори передали до медичних закладів, зокрема до міської клінічної лікарні ім. Афанасія і Ольги Тропіних. У сусідній Запорізькій області альтернативні джерела енергії уможливлюють функціонування «пунктів незламності» та працюють в укриттях.

На Донеччині генератори стали в нагоді у роботі Олександрівської лікарні планового лікування (смт Олександрівка) та Торецької лікарні.

У Харківській області генератори передали Національному інституту терапії імені Л. Т. Малої (м. Харків), Люботинській міській раді для забезпечення безперебійного функціонування водозабору та електрокотельні, медзакладам с. Студенок Ізюмського району, Ізюмській центральній міській лікарні Піщанської Богоматері, для роботи котелень м. Ізюм.

На Чернігівщині генератори підтримують функціонування шести станцій екстреної медичної допомоги, на Полтавщині – ліцею у м. Глобине, де навчаються місцеві учні та діти ВПО.

На Одещині генератори від БО «КМДЗ» та партнерів є навіть на легендарному острові Зміїний, де його використовують для обслуговування систем життєзабезпечення. Окрім того, нещодавно генератори отримали Інститут очних хвороб та тканинної терапії ім. В. П. Філатова (м. Одеса) та м. Березівка, де була гостра потреба запуска водопостачання з трьох артезіанських свердловин.

Це лише допомога, яку Комітет медичної допомоги в Закарпатті передав протягом останнього часу. Загалом же, 400 нових генераторів, які вдалося закупити і доставити в Україну, забезпечують роботу медичних та соціальних закладів, рятувальників та комунальних служб, об’єктів критичної інфраструктури, шелтерів, «пунктів незламності», навчальних закладів у всіх регіонах країни. На жаль, ворог зробив таку потребу нагальною для українців, але, на щастя, спільними зусиллями нам вдається оперативно вирішувати питання із доступом до альтернативних джерел енергії. Тож працюємо далі!

Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій Додаткова енергія для прифронтових громад та деокупованих територій

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.