БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України

БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України

12/01/2023

Днями до Ужгорода прибув 98-й вантаж з гуманітарною допомогою для України, відправлення якого з Парижу організували друзі Комітету медичної допомоги в Закарпатті Асоціація «SAFE» (Франція).


«Логістикою опікувалися наші друзі з «SAFE», а фінансово зробили можливою цю допомогу громадські організації «Terre des hommes» (Німеччина), «Fondation de France» (Франція) та «Soft-Tulip» (Нідерланди). Окрім того, «Електрики без кордонів» – «Electriciens sans-frontière» (Франція) – надали радіатори та маленькі генератори для облаштування «пунктів незламності» та підтримки внутрішньо переміщених осіб», – розповіла директорка Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій.

Загалом, цього разу у гуманітарному вантажі приїхали генератори різної потужності, конвектори, антисептичні та гігієнічні засоби, електроковдри тощо. Усі ці речі надзвичайно затребувані в нашій країні, тому найближчим часом попрямують далі – на Харківщину, Миколаївщину, Запоріжжя. Зокрема, генератори вирушать до амбулаторій у Миколаївській області, там же альтернативними джерелами енергії буде забезпечено об’єкти критичної інфраструктури – свердловини та водонапірні вежі у п’яти старостинських округах, де є потреба організації водопостачання для місцевих мешканців та ВПО.

Також генератори малої потужності та конвектори транспортуватимуть до Запоріжжя, де вони будуть використані у «пунктах незламності». В Ізюмі ж підсилять енергетичну складову медичних закладів.

Цього разу на Закарпаття прибула не лише гумдопомога, але й у відрядження приїхали французькі журналісти, які мають за мету розповісти про те, чим живе наш Комітет у період воєнного стану, як організовує роботу, комунікацію, логістику… Ми, як і раніше, переконані у важливості інформаційної складової боротьби із російськими окупантами – важливо знати про Україну, чути про наші потреби і говорити вголос про війну та її катастрофічні наслідки!

Невдовзі з Парижу до Ужгорода вирушать 99-й та ювілейний 100-й гуманітарні вантажі для потреб українців, вітчизняних медичних та соціальних закладів, об’єктів критичної інфраструктури тощо. Запит №1 зараз – це генератори, яких, до речі, з Франції Комітет отримав і оперативно розподілив понад 180. Безумовно, ані ми, ані закордонні партнери не в змозі покрити всі потреби в альтернативних джерелах енергії, натомість тішить той факт, що результати наших спільних зусиль щоденно приносять користь і спрощують життя тих, хто тримає оборону країни на всіх фронтах.

Тож працюємо далі!

БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України БО «КМДЗ» зустріла 98-й гуманітарний вантаж з Франції для України

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.