КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю

КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю

20/01/2022

Новий рік для Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» стартував активним початком реалізації планів, які ще наприкінці минулого року були внесені у наш робочий календар. Разом із усталеними формами діяльності цьогоріч організація розвиватиме й нові напрямки роботи, зокрема щодо соціального підприємництва. Але про все по черзі.

Днями разом зі швейцарськими партнерами ми провели нараду, де узгодили тематику лекційного модуля, який студенти Ужгородського національного університету опановуватимуть вже у березні. У рамках виконання тристоронньої угоди про співпрацю, яку у вересні 2019 року підписали БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Ужгородський національний університет та Асоціація «Парасолька» (Швейцарія), до навчального процесу залучені кваліфіковані тренери і лектори зі Швейцарії – фахівці з фізіотерапії, ерготерапії, спецосвіти та ін. У квітні на базі Вільшанського дитячого будинку-інтернату та Соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька» вперше проходитиме практика для студентів факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ, яка також є частиною положень Угоди. Мета включення згаданих закладів до баз практики – створення сталої життєздатної та ефективної системи підготовки кадрів для забезпечення надання якісних соціально-терапевтичних послуг особам з інвалідністю.

Комітет у партнерстві з Вільшанським дитячим будинком-інтернатом вже понад рік працює над втіленням ініціативи «Косиця», покликаної створити можливості для соціалізації і самоактуалізації молоді з інвалідністю, підтримки їхньої денної зайнятості та працевлаштування. Ініціатива, серед іншого, передбачає запуск інформаційного ресурсу про проєкт та онлайн-магазину, де можна буде придбати вироби, створені руками мешканців будинку-інтернату. Прибуток від таких продажів реінвестується у соціальне підприємство – кафе-крамницю, де працюватимуть вихованці закладу. Раді повідомити, що розробка базового варіанту сайту вже завершена, а проєктно-кошторисна документація щодо майбутнього магазину виготовлена. Щоб у новому закладі жителі громади могли придбати свіжі овочі, ми працюємо над будівництвом теплиці, придатної для забезпечення сільськогосподарської сфери зайнятості.

Це лише частина планів на рік – клітинки робочого календаря щоденно заповнюються новими ідеями, планами, намірами, конкретними заходами. Так відбувається вже понад 20 років функціонування БО «КМДЗ». Щасливі, що увесь цей час в одному з нами напрямку рухаються наші друзі і партнери – це надихає й мотивує не зупинятися на досягнутому.

Далі буде…

КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю КМДЗ-2022: навчання, будівництво, розвиток нових форм соціалізації осіб з інвалідністю

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.