Відбувся ознайомчий візит студентів УжНУ до майбутньої бази практики у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

Відбувся ознайомчий візит студентів УжНУ до майбутньої бази практики у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

25/10/2021

Більше 20 студентів напрямків підготовки «Спеціальна освіта» та «Фізична терапія. Ерготерапія» Ужгородського національного університету разом зі своїми викладачами відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат та Соціальний абілітаційно-реабілітаційний центр «Парасолька». Тут вже цього навчального року молоді фахівці проходитимуть виробничу практику, опановуючи свої спеціальності.

У рамках одноденного візиту студенти познайомилися зі співробітниками закладу, його вихованцями, дізналися про напрямки діяльності будинку-інтернату, послуги, які надаються в установі.

Майбутній практичний цикл відповідає затвердженій освітній концепції, яка передбачає надання студентам можливості розвиватися цілісно, з допомогою теоретичних знань та практичного досвіду ставати професійними фахівцями у спеціальній педагогіці, соціальній роботі та трудовій агогіці. Спільна робота в організації належних баз практики сприяє формуванню у студентів ключових компетенцій: фахових, соціальних, методологічних та самокомпетенцій – від теорій та концепцій через цінності та інструменти аналізу до усвідомленої ідентифікації себе з обраною професією.

Ідея формування баз практики для майбутніх спеціалістів із залученням потенціалу Вільшанського дитячого будинку-інтернату та соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька» виникла у БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» кілька років тому. Тепер цей задум почали реалізовувати у межах спільного українсько-швейцарського проєкту, спрямованого на створення сталої життєздатної та ефективної системи підготовки кадрів для забезпечення надання якісних соціально-терапевтичних послуг. Нагадаємо, що тристоронню партнерську угоду про співпрацю Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Ужгородський національний університет та Асоціація «Парасолька» (Швейцарія) уклали у вересні 2019 року.

Відбувся ознайомчий візит студентів УжНУ до майбутньої бази практики у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.